Heb jij weleens nagedacht over wat je in je oren toelaat? Wat zingen de artiesten die je vaak luistert eigenlijk? Welke boodschappen laat jij toe in je onderbewuste? Lees in dit artikel waarom een selectieve muzieksmaak je misschien wel gelukkiger kan maken.
Op mijn achttiende besloot ik dat ik geen dramatische liefdesliedjes meer ging luisteren en sindsdien ben ik heel selectief over welke muziek ik in mijn playlists en dus mijn oren toelaat. Waarom?
Muziek en liedjes zijn als mantra’s. Je luistert ernaar en zingt de tekst mee. Dit gaat vaak gedachteloos en automatisch. Dit wordt allemaal opgeslagen in jou. Alles wat je zegt, denkt en luistert komt in je onderbewuste terecht. Lees in dit artikel wat je onderbewuste is.
Je kunt je onderbewuste beter programmeren met positieve teksten. Want weer: alles wat je leest, ziet en opneemt wordt in je onderbewuste opgeslagen. Dit geldt ook voor liedjes die je luistert. Deze luister je vaak ook nog eens meerdere keren, je zingt ze mee en de muziek is vaak ook hypnotiserend. Als jij steeds dramatische liefdesliedjes luistert, dan programmeer je je onderbewuste op de stand ‘dramatisch liefdesleven’.
Als jij liefdesliedjes luistert die gaan over dat maar één iemand je compleet kan maken dan zul je nooit gelukkig worden tenzij je dat gevonden hebt. Spoiler alert: niemand kan je compleet maken en niemand kan je gelukkig maken. Je moet jezelf compleet maken en jezelf gelukkig maken. Het gevolg is dat je je dus nooit compleet en gelukkig zult voelen.
Luister eens écht naar alle liedjes die je veel luistert. Zijn ze positief? Zijn ze dramatisch? Vertellen ze liefdesverhalen die een verkeerd beeld van de liefde geven? Vergiftig jij je onderbewuste of zorg je juist voor positiviteit?
Het besluit om alleen nog positieve liedjes te luisteren was op mijn achttiende maar ondertussen heb ik bevestiging gekregen vanuit mediapsychologie én spiritualiteit.
Mediapsychologie
Er zijn verschillende studies geweest die lieten zien dat je onderbewuste geen onderscheid kan maken tussen wat echt is en wat niet. Wanneer je media consumeert, kan je lichaam en je onderbewuste niet onderscheiden dat het niet bij jou gebeurt. Wanneer je een enge film kijkt, dan denkt je lichaam dat het jou overkomt. Hetzelfde gebeurt wanneer je het nieuws bekijkt. Je rationele brein weet dat het anderen overkomt maar iets in je lichaam registreert het alsof het jou persoonlijk overkomt. Daar komt ook de angst en stress vandaan wanneer je iets kijkt of leest wat stressvol is.
Spiritualiteit
Affirmaties en mantra’s helpen om jezelf te programmeren. Als je maar vaak genoeg iets herhaalt, dan ga je het geloven en terugzien in je 3d-wereld. Dit wordt al eeuwenlang door de mensheid gedaan. Niet alleen in de vorm van mantra’s; ook sprookjes, verhalen én liedjes worden gebruikt om ideeën in de hoofden van mensen te krijgen.
Ik verzamel al jaren positieve muziek. Dit zijn mijn favoriete nummers om mezelf positief te brainwashen.